10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününde mazlum coğrafyaların kan ve gözyaşı yine akmaya devam etti!

Öğrenci not, devam-devamsızlık bilgilendirme amaçlı etkin katılımlı veli toplantımızı gerçekleştirdik.

Engelleri Aşan Gönül İnsanı Hasan Ukdem İle

Söyleşiyi izlemek için tıklayınız  https://www.youtube.com/watch?v=h6ylq4XP89o&t=155s

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Hoşgörü, sevgi ve saygıyla daha güçlü bir ülkede hep birlikte yaşamı kucaklayalım.

Okulumuzu Konya Robofest Finallerinde temsil ettik. Konya Robofest Yarışma Finallerini tertip eden-emeği geçen herkese ve okulumuzu Nihat Altundağ hocamız danışmanlığında temsil eden sevgili öğrencilerimize müteşekkiriz.

İlk Yardım Eğitmeni Muammer Songur tarafından öğrenci-öğretmen ve idarecilerimize ilk yardım eğitimi gerçekleştirildi.

Kas

TİMAV ( Türkiye İmam Hatipliler Vakfı ) Genel Başkanı Sayın Sami Bayrakçı, TİMAV Genel Müdürü Sayın Orhan İlhan okulumuzu ziyaret ederek Din Eğitiminin ve İmam Hatip Okullarının Durum Değerlendirmesi/Geleceği üzerine istişare toplantısı yaptılar. Kıymetli misafirlerimize müteşekkiriz.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü faaliyetimizi gerçekleştirdik.

Kas

Karayolları Trafik Güvenliği Eğitimi sunumunu gerçekleştiren görevli polis memuru Burcu Kurt Aras ile Merve Çelebi'ye teşekkür ederiz.

Kas

100.Yılında Cumhuriyet Panelinde emeği geçen Sabur Demir hocamıza ve kıymetli öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Konya Büyükşehir Belediyemizin Selçuklu Torunları Ecdadının İzinde Projesi kapsamında İstanbul'un tarihi, dinî, kültürel,coğrafi güzelliklerini gezdik. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Uğur İbrahim Altay'a ve organizasyona emek veren herkese müteşekkiriz.

Kas

100.yılda öğrencilerimizden ingilizce etkinlik (indirerek izleyebilirsiniz) meb_iys_dosyalar/42/01/973661/dosyalar/2023_11/01092529_VID-20231026-WA0036.mp4

Ekm

Okulumuz Sancaktar Bilim Akademi öğrencilerimize Robotik Kodlama ve Yazılım Kursumuz 28 kişi 2 grup halinde açıldı. Hedefimiz " Geleceğin Kodları Bizde" mottosuyla okulumuzu MEB Robot, Teknofest ve Tübitak Projeleri ile daha ileriye taşımaktır.

Ekm

SEDEP kapsamında "Güzel Türkçemizi, Güzel Kullanalım" diksiyon eğitimi sunumunu gerçekleştiren kıymetli misafirlerimize  müteşekkiriz.