T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SELÇUKLU - Ayşe - Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haberler

Kas

Mevlid-i Nebî Haftası Faaliyetleri kapsamında Mevlidi Nebi Sergisinde emeği geçen Rabia Mercimekçi ÇEMREK, Fatma Songül AL hocalarımıza ve sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

2019 11.11 günü saat:11.11 de 11. sınıf öğrencilerimizle fidan dikimi yaparak geleceğe nefes olduk.

Kas

Şiir Şuur Ezgi Programları kapsamında 'Abdurrahim Karakoç' sunumunu gerçekleştiren 10 A sınıfı öğrencilerimize ve öğretmenimiz Ali OLGUN'a müteşekkiriz.

Kas

02-08 Kasım Lösemi Haftası farkındalık oluşturma faaliyetleri yapıldı. Tüm hastalarımıza Rabbimizden şifalar dileriz.

Kas

Konya İnsan Mektebi Projesi kapsamında Prof. Dr. Serap BUYURGAN tarafından Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonunda gerçekleştirilen "Sanat Eğitiminin Rolü ve Önemi" sunumuna öğretmenlerimiz Rabia Mercimekçi ÇEMREK, Şule Nursel DUMAN ve Bahar Çuhadar YEŞİL katılım sağladılar.

Kas

MUN Birleşmiş Milletler Simülasyonu kapsamında Mahmut Sami Ramazanoğlu AİHL de yapılan programa öğrencimiz Kerime Nur Çetin Lübnan Delegasyonu olarak katıldı. Öğrencimizi gayretli çalışmalarından dolayı tebrik ederiz.

Kas

Mevlid-i Nebî Haftası faaliyetleri kapsamında Fatma Songül Al hocamızın rehberliğinde "O'nu Ailesi" konulu seminer gerçekleştirildi. Hocamıza ve öğrencilerimize müteşekkiriz.

Kas

Kızılay Haftası faaliyetleri Kızılay Kulübü Danışman Öğretmeni Tülay Dolaş hocamız ve Kızılay Kulübü öğrecilerimizin farkındalık oluşturan programları ile devam ediyor.

Ekm

Konya Kitap Günleri Kitap Fuarına Sancaktar Nuri Pakdil Okuma Akademisi gönüllü öğrencileri, Pusula Okumaları okuma grupları, 7'ler Okuma Grupları , Akademi Rehhberleri Sehlin Bozaklı, Ali Olgun, ve Müdür Yardımcımız Ali Ceyhan katıldılar.

Ekm

Yangın Bilgilendirme, Yangın Tahliye ve Tatbikatı Yapıldı

Ekm

Teknofest İzlenimleri ve Geleceğin Türkiyesi'nde Teknoloji Sunumunu yapan öğrencilerimiz Hilal Gökçekuyu, Ruveyda Uzunkaya, Emine Atay, Merve Nur Karahan'a teşekkür belgeleri " Öğrencilerimizin nice hayırlı işlere talip olmalarını temennisi ile Okul Müdür Yardımcımız Mehmet Taner Koç tarafından törenle takdim edildi.

Ekm

Okulumuz öğretmenlerinin etkin katılımıyla Eğitim Koçu Süleyman Türk tarafından gerçekleştirilen Eğitim Danışmanlığı seminerimiz gerçekleştirildi.

Ekm

Okulumuz 12. Sınıf öğrencilerine moral-motivasyon faaliyeti yapıldı. Serbest kürsü, hasbihal ve ikramlarımızla özgün bir program icra edildi.

Ara

                                                 BİZİM ATÖLYEMİZ BİZİM ELİMİZDEN

Projemiz Eylül ayında başlamış ve Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanmıştır.

İngilizce ve Arapça dil sınıflarımızın ortaklaşa derslerini işleyebileceği bir dil atölyesi kuruldu. Bu atölyeyi kurarken asıl amacımız ülkemizin 2023 politikalarında yer verilen özgün, teknoloji ve üretkenliği içinde barındıran  atölye tarzında olması; öğrencilerin İngilizce ve Arapça derslerini kendilerinin emek harcayarak kurdukları bir ortamda zevkle işlemeleridir.

Bu dil sınıfı    Okulumuzun bodrum katında bulunan öncesinde laboratuvar olarak oluşturulmuş olan ama sonrasında ise okuma salonu şeklinde kullanılan , çok da işlevsel olmayan bir sınıftı. Fotoğraflarda görüldüğü üzere yarı laboratuvar yarı kitaplık şeklinde aktif kullanım sağlanamayan bir yerdi. Eylül seminer döneminde   okul öğretmen ve personelinin yardımıyla buradaki kitapları boşalttık ve atölye kurma çalışmalarına da başlamış olduk.

Tabanlar soğuk karo döşeli ve atık borular geçtiği için tabanda boru çıkıntıları mevcuttu. Yere laminant parke döşedik. Tahta tarafında mevcut olan çıkıntıları kapatarak platform oluşturduk. Böylece tabanı soğuk ve itici havadan kurtardık. Normalde mevcut oturma şeklinden farklı bir oturma planı olmasını hedefledik. Speaking için en güzel teknik olan drama ve oyunlar olduğu için kendimize bir alan oluşturmak için burada "amfi tiyatro" tipi sınıf oluşturduk. Karşıya üç basamaklı yanlarına da tek basamaklı amfi tiyatrolardaki gibi oturma şeklini oluşturduk. Daha sonra bu basamakları öğrencilerle boyamaya başladık. Atölye içinde özellikle doğada mevcut renkleri tercih ettik. Deniz mavisi, toprak renkleri ve yeşillerle dış ortamı içeriye yansıttık. Yenilenmiş masaları ve sandalyeleri yerleştirdik. Sonra sınıfımızın kapısına geçtik. Sınıf kapısını kapladık ve üstüne çıtalarla çatı yaptık. Yan fayansları boyayarak taş görünümü verdik. Süslemesini yaptık. İçerde köşe bir yeri küçük bir caddeye çevirdik. Öğrencilerimizle boyamayı yaptık. Bu cadde görünümlü yeri küçük role-playler için planladık. Hem de öğrenciler için eğlenceli bir köşe oldu. Duvarları da tamamen doğal malzemeler ve öğrencilerimizle el emeği süsledik. Atölyemiz bir dil atölyesi olduğu için tamamen iki dil için planlandı. Hem Arapça hem İngilizce eşit kullanım fırsatı oluşturuldu. Sadece dil sınıfları için değil diğer sınıflarda da ihtiyaç zamanlarında kullanıma açık oldu. Bir soğuk bodrum katından farklı öğrencilerimizle birlikte oluşturduğumuz sıcacık bir atölyeyi ortaya çıkardık.

Projenin sahibi, yürütücüsü, emekçisi Şule Nursel Duman hocamıza teşekkür eder, nice çalışmalarında başarılar dileriz.

 

Not: Fotoğraflar atölyenin eski, yapım aşaması ve yeni halinden karışıktır.

Eyl

Okul Tanıtım Filmi