eTwinning

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Derya Afşar ve Mahmut Sami Ramazanoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmenlerinin ortaklığı ile kurulan ve okulumuz 9-C sınıfı öğrencileri ile başlatılan "Mübarekler" projesi kapsamında her iki okulun öğrencileri gönül dünyamızda yer edinen, şahsiyetleri ile kalplerimize dokunan  Allah dostlarının yaşantıları hakkında sunumlarını gerçekleştirmişlerdir.Gelecek aylarda da yapılması planlanan etkinliklerimiz  İngilizce ve Türkçe dillerinde gerçekleştirilmeye devam edecektir.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

eTwinning Kalite Etiketlerimiz ve faaliyetlerden emeği geçen öğrenci-öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Erasmus Plus Game Based Learning Projesi Öğretmen Eğitimine Derya Afşar, Ahmet Güllü ve Ali Kemal Ünal hocalarımız katıldılar.

Learn English And Teach English Projesi kapsamında Ayşe Kemal İnanç İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerimiz ve Danışman Öğretmeni Pembe Taktak tarafından proje tanıtınım sunumu yapıldı.

Akıl ve Zeka Oyunları İle Eğlenerek Öğreniyorum e-Twinning Projemizi yaygınlaştırmak amacıyla okul turnuvası yapıldı. Turnuvaya ilgi ve katılım büyüktü, emeği geçen danışman hocalarımız Özlem Özparlak Günay, Nuriye Kaplan Üresin ve Hacer Yavuz'a teşekkür ederiz.

eTwinning Projesi Akıl ve Zeka Oyunları danışman hocalarımız Özlem Özparlak Günay, Hacer Yavuz, Nuriye Kaplan Üresin Konya Büyükşehir Belediyemizin düzenlediği yarışmalarda hakemlik görevlerini icra ettiler. Hocalarımızı tebrik ederiz.

eTwinning Projesi Başlattık - "Akıl ve Zeka Oyunları ile Eğlenerek Öğreniyorum"   Ayşe Kemal İnanç Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak "Akıl ve Zeka Oyunları ile Eğlenerek Öğreniyorum"  etwinnig projesine başladık.   Proje ile stratejik düşünme ve sorun çözme becerilerinin gelişmesine katkı sağlamak gibi işlevleri olan akıl ve zeka oyunlarıyla, öğrenmeyi keyifli bir hale getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra çoklu zekâ kavramından hareketle, çocuktaki farklı zekâların gelişimine katkıda bulunmak ve açığa çıkarmak, okuldaki derslerinde uyumu artırmak , öğrencilerin hızlı ve doğru karar almalarını sağlamak proje hedeflerimiz arasında. Projeye katılan öğretmenimiz Hacer Yavuz ve öğrencilerine başarılar diliyoruz.

İçinde matematik olan her şey tarihe mal olur kapsamında sehrimizdeki tarihi eserlerdeki matematiği yerinde görmek için Karatay Medresesi ,İnce Minare Medresesi ,Panorama Müzesi Mevlana Müzesi gezimizi gerçekleştirdik. Öğrenciler hem eğlendi hemde  eserlerdeki desenlerde geometrik düşünce ve şekillerden esinlenildiği görüldü.  Matematik öğretmenimiz Nuriye Üresin ile tarih öğretmenimiz Bahar Çuhadar  Yeşil'e  teşekkür  ederiz.

Kurucusu olduğumuz "Matematik Hayattır "e Twinnig projesi kapsamında ortaklarımızla öğrenci-öğretmen webinarımızı gerçekleştirdik.Ögrencilerimiz hem tanışmış oldu hem de yapılan Kahoot yarışması ile eğlenirken öğrendiler. Nuriye Üresin hocamızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz .

Kuzey Makedonya,Yunanistan,Polonya,Ermenistan,İspanya,İtalya,Slovenya ve Romanya ülkelerindeki okullar ile ortaklaşa yürüttüğümüz SWOT eTwinning projemiz kapsamında gerçekleştirdiğimiz öğrenci-öğretmen  webinarı ile öğrencilerimiz hem tanışmış oldular hem de Kahoot yarışması ile eğlenirken öğrendiler.

Getting to know each other projemiz kapsamında farklı ülkelerin yemek kültürlerini konu edindik,biz de ülkemizi Baklava ile temsil ettik.

11-E Dil sınıfımızla başlattığımız olduğumuz ve 10 üyeden oluşan Sanata Dönüşüyorum projemiz doğadaki atıkların nasıl değerlendirilebileceği ve çevre bilincinin önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler yapmaktadır. Bu süreçte öğrencilerimizle plastik kapaklardan okul panosu hazırlanmış, poşetlerden çantalar örülmüş,konuyla ilgili kısa filmler izletilmiş ve kitaplar okunmuştur. Öğrencilerimize ve Derya Afşar hocamıza müteşekkiriz.

Video için tıklayınız meb_iys_dosyalar/42/01/973661/dosyalar/2022_03/29123247_sanat.mp4

11-E ve 12-E dil sınıfları öğrencilerinin dahil olduğu Getting to know each other projemiz Fransa ve Türkiye ortak kuruculu olup İtalya, Hırvatistan,Çek Cumhuriyeti,Polonya ve Letonyadan oluşan ülkeleri kapsamaktadır.Projemizin amaçları doğrultusunda öğrencilerimiz İngilizce speaking pratiklerini geliştirmek için diğer öğrencilerle online meeting düzenleyerek tanışmışlar,ülkelerini,şehirlerini,okullarını yemek kültürlerini tanıtmışlardır.Bu sayede dil becerilerini geliştirmişler ve farklı kültürler tanımışlardır.

Hold my Hand eTwinning projemiz aktif bir şekilde devam etmektedir.Öğrencilerimiz bu proje ile web2 araçlarını aktif bir şekilde kullanmayı öğrenmişler,işbirlikçi çalışmalar yapmışlar ve ingilizce konuşma ve yazma becerilerini geliştirmişlerdir.

Okulumuzda yürütülmekte olan eTwinning projemiz SWOT güzel bir şekilde ilerlemektedir.Bu proje ile öğrencilerimiz 7 öğretim metodu ile etkili öğrenme becerileri geliştirmekte ve web2 araaçlarını eğitim-öğretimde aktif bir şekilde kullanmaktadır. Canan Yavuz Baloğlu hocamıza ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.