Bizim Atölyemiz Bizim Elimizde
BİZİM ATÖLYEMİZ BİZİM ELİMİZDEN
Projemiz Eylül ayında başlamış ve Aralık ayı sonu itibariyle tamamlanmıştır.
İngilizce ve Arapça dil sınıflarımızın ortaklaşa derslerini işleyebileceği bir dil atölyesi kuruldu. Bu atölyeyi kurarken asıl amacımız ülkemizin 2023 politikalarında yer verilen özgün, teknoloji ve üretkenliği içinde barındıran atölye tarzında olması; öğrencilerin İngilizce ve Arapça derslerini kendilerinin emek harcayarak kurdukları bir ortamda zevkle işlemeleridir.
Bu dil sınıfı Okulumuzun bodrum katında bulunan öncesinde laboratuvar olarak oluşturulmuş olan ama sonrasında ise okuma salonu şeklinde kullanılan , çok da işlevsel olmayan bir sınıftı. Fotoğraflarda görüldüğü üzere yarı laboratuvar yarı kitaplık şeklinde aktif kullanım sağlanamayan bir yerdi. Eylül seminer döneminde okul öğretmen ve personelinin yardımıyla buradaki kitapları boşalttık ve atölye kurma çalışmalarına da başlamış olduk.
Tabanlar soğuk karo döşeli ve atık borular geçtiği için tabanda boru çıkıntıları mevcuttu. Yere laminant parke döşedik. Tahta tarafında mevcut olan çıkıntıları kapatarak platform oluşturduk. Böylece tabanı soğuk ve itici havadan kurtardık. Normalde mevcut oturma şeklinden farklı bir oturma planı olmasını hedefledik. Speaking için en güzel teknik olan drama ve oyunlar olduğu için kendimize bir alan oluşturmak için burada "amfi tiyatro" tipi sınıf oluşturduk. Karşıya üç basamaklı yanlarına da tek basamaklı amfi tiyatrolardaki gibi oturma şeklini oluşturduk. Daha sonra bu basamakları öğrencilerle boyamaya başladık. Atölye içinde özellikle doğada mevcut renkleri tercih ettik. Deniz mavisi, toprak renkleri ve yeşillerle dış ortamı içeriye yansıttık. Yenilenmiş masaları ve sandalyeleri yerleştirdik. Sonra sınıfımızın kapısına geçtik. Sınıf kapısını kapladık ve üstüne çıtalarla çatı yaptık. Yan fayansları boyayarak taş görünümü verdik. Süslemesini yaptık. İçerde köşe bir yeri küçük bir caddeye çevirdik. Öğrencilerimizle boyamayı yaptık. Bu cadde görünümlü yeri küçük role-playler için planladık. Hem de öğrenciler için eğlenceli bir köşe oldu. Duvarları da tamamen doğal malzemeler ve öğrencilerimizle el emeği süsledik. Atölyemiz bir dil atölyesi olduğu için tamamen iki dil için planlandı. Hem Arapça hem İngilizce eşit kullanım fırsatı oluşturuldu. Sadece dil sınıfları için değil diğer sınıflarda da ihtiyaç zamanlarında kullanıma açık oldu. Bir soğuk bodrum katından farklı öğrencilerimizle birlikte oluşturduğumuz sıcacık bir atölyeyi ortaya çıkardık.
Projenin sahibi, yürütücüsü, emekçisi Şule Nursel Duman hocamıza teşekkür eder, nice çalışmalarında başarılar dileriz.
Not: Fotoğraflar atölyenin eski, yapım aşaması ve yeni halinden karışıktır.